TRI KORAKA DO SAVRŠENO PEČENE PILETINE
Piletina iz rerne je jedno od najukusnijih jela koje se lako i brzo priprema. Ipak, nije dovoljno samo staviti piletinu u tavu i odmah je ubaciti u rernu. Ovi mali trikovi pomoći će vam da napravite najukusniju i najsočniju piletinu do sad.
1) PRVO POSOLITE PILE IZNUTRA
2) PREMAŽITE SMESOM OD BELOG LUKA
U blenderu napravite smesu od belog luka, putera, majčine dušice i maslinovog ulja. Njome premažite piletinu po površini.
3) NADEV ZA PILETINU
U pile ubacite naseckan limun, ruzmarin i beli luk i vežite nogice kanapom. Tako neće ispariti divni mirisi ovog nadeva.
I, piletina bi posle dva sata pečenja na temperaturi od 175 stepeni trebalo ovako da izgleda
Izvor: zena.blic.rs
0 komentari:
Objavi komentar