RUŽIČASTA RAPSODIJA FENOMENALNA TORTA BEZ PEČENJA GOTOVA ZA TREN


Jako osvežavajuće


Sastojci
 
  1 kg očišćenih višanja
    10 kašika šećera
    300 gr krem šlaga u prahu
    6 dcl soka od višanja
      2 čaše (čaša 180 gr) kisele pavlake
    200 gr keksa
    1 puding od vanile
    100 gr čokolade
    100 gr kisele pavlake


Priprema
    1.
    U posudu staviti 1 kg očišćenih višanja, dodati 10 kašika šećera, 2 dl vode i kuvati 10 minuta. Višnje dobro ocediti od tečnosti i ohladiti.
    2.
    Umutiti 200 g šlag krema sa 2 dl ocedjena hladna soka od višanja, dodati 2 čaše kisele pavlake i dobro ocedjene hladne višnje i 200 g lomljena keksa.Masu sjediniti i staviti u kalup sa obručem prečnika 24 cm.
    3.

      U posudu staviti 4 dl soka od višanja (ako ne bude toliko dodati vode). U malo soka od višanja od količine od 4 dl umutiti 1 puding od vanile, dodati u preostali kuvani sok i kuvati, kad se skoro ohladi preliti preko mase koju smo stavili u kalup. Istopiti 100 g čokolade sa 3 kašike ulja i preliti preko kuvanog pudinga i ostaviti da se ohladi. Umutiti 100 g šlaga sa 1,5 dl vode dodati 100 g kisele pavlake i staviti preko čokolade. Ostaviti sve da se dobro ohladi skinuti obruč i ukrasiti po želji.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...