MENI NAJBOLJE TIJESTO ZA PIZZU! I NAJBOLJI DIO JE DA JE GOTOVA ZA 15 MINUTA
Ovo je recept iz knjižice recepata DI-GO kvasca koji je Podravka objavila prije više od 20 godina i koju sigurno mnoge Coolinarke imaju među svojim kuharicama. Iako je je knjižica stara za mene je ovaj recept neprevaziđen!
SASTOJCI
1 vrećica DI-GO kvasca
40 dkg brašna
sol, papar
1,5 dl vode
1 dl mlijeka
0,5 dl ulja
2 dkg masla
2 žlice maslinovog ulja
PRIPREMA
1.
Izmiješati brašno s instant kvasom, dodati ulje, maslo, papar i slanu mješavinu mlakog mlijeka i vode.
2.
Umijesiti mekano tijesto i razvaljati ga u pleh veličine 40X40 cm, prekriti ga čistom krpom i ostaviti da počiva oko 20 minuta.
3.
Zatim ga premazati konzerviranom pomadorom ili kečapom, svježim pomadorama, šunkom, maslinama, ribanim sirom, gljivama ili bilo kojim nadjevom po želji i naravno origanom. Po vrhu nakapati maslinovog ulja )
4.
Staviti peći u vruću pećnicu na 15 minuta
http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar