VRLO INTERSANTNA I OSVJEŽAVAJUĆA BAKLAVA SA GRIZOM KOJU BI TRBALI PROBATI


Na nagovor dveju prijateljica stavila sam recept, ko voli nek izvoli, odlicna je


Sastojci

    500g tankih kora
    mera casa od 2dl
    6 jaja
    1,5 casa secera
    1,5 casa ulja
    1,5 casa jogurta
      1,5 casa griza
    1 prasak za pecivo, 2 vanil secera
    sirup
    1200ml vode
    700g secera


Priprema

    1    Skuvati sirup, i ohladiti.
    2.
    2     Umutiti jaja sa secerom, pa dodati ostale sastojke.
    3.
    3     U nauljen pleh slagati kore, i svaku premazati filom, imam malu kutlacicu, i otprilike jednu ipo sipam na svaku koru.
    4.
    4   Kad zavrsite sa svim korama, premazite i  gornju koru, dobicete lepu rumenu  koricu.
    5.

      5    Seci na kocke, i peci na 170-180 stepeni dok ne porumeni.
    6.
    6     Pecenu baklavu postepeno zalivati sirupom.Mozete dodati i limun kao dekoraciju, pa ko voli nek sebi iscedi .

Posluživanje

Dobro ohladiti i ruckati, prijatno.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...