Ukusni i mirisni DOMAĆI MEDENJACI! Ovako se pripremaju…


Jedan od omiljenih slatkiša iz djetinjstva svih nas.


Sastojci

   500 g šećera
    5 dcl mleka
    10 kašika ulja
    2 kašike meda
    1 jaje
    2 žumanca
    1 kesica vanilin šećera
    1 kašičica sode bikarbone
    1 kašičica praška za pecivo
    1 i po kašičica začina za medenjake
    oko 1 kg brašna


Za premazivanje:

    2 belanca
    150 g šećera u prahu

Priprema

Karamelišite šećer dok ne dobije svetlo braon boju, dodajte mleko i kuvajte na tihoj vatri da se karamelisani šećer istopi. Skinute sa vatre i dodajte 2 kašike meda, vanilu i ostaviti da se ohladi.

U hladnu masu dodajte 10 kašika ulja, 1 jaje, 2 žumanca, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, začin za medenjake i brašno. Zamesite testo, pa ostavite da odstoji. Razvaljajte testo debljine pola cm, vadite kalupom željene oblike i redajte ih u pleh obložen papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180oC dok ne porumene.

Umutite 2 belanca sa 150 g šećera u prahu i ovom masom koristeći silikonsku četkicu premažite pečene i tople medenjake.

Izvor: mogujatosama.rs

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...