Ako želite pripremiti neobičan sos, obratiti pažnju na tradicionalni grčki sos- Tzatziki. Neverovatno ukusno i lagano jelo, i jednostavno za pripremu.
Tzatziki, veoma popularan sos grčke kuhinje, koji neverovatnom brzinom stiče poštovaoce i kod nas. Sos je zaista ukusan: ima odličan osvežavajući ukus i pikantnu aromu.
Može se poslužiti kao posebno jelo, ili kao sos za meso, povrće ili krompir. Možete ga jedostavno jesti i sa hlebom.
Tzatziki sos. Recept.
Biće potrebni sledeći sastojci:
– 1 krastavac
– 250 ml gustog (punomasnog) jogurta
– 2 čena belog luka
– 1 kafena kašičica maslinovog ulja
– 1-2 kafene kašičice soka od limuna
– 20 gr mirođije
– so i biber po ukusu
Priprema:
Krastavac operite, oljuštite i sitno narendajte.
Da sos ne bude suviše tečan, ocedite sok od krastavca, možete kroz gazu.
Sitno iseckajte beli luk ili ga propustite kroz presu za luk.
Mirođiju operite, osušite i sitno iseckajte. Sve promešajte.
Dodajte jogurt, maslinovo ulje i sok od limuna. Posolite i pobiberite.
Pre posluženja sos ohladite u frižideru.
0 komentari:
Objavi komentar