Tutti frutti – kolač koji se ne peče


Sastojci


fil

 8 dclmlijeka
 8 žlicabrašna
 8 komjaja
 4 žlicešećera
 1vanilija
 20 dkgmargarina
 10 dkgčokolade za kuhanje
 5 žlicasitnog šećera
 0,5 kgkeksa petit

Priprema

Odjeliti žumanjke od bjeljanjaka.Mlijeko staviti kuhati ali odvojiti 2 dcl. U žumanjke staviti šećer i mutiti mikserom pa dodati vaniliju i brašno i dalje mutiti mikserom pa lagano dodavati mlijeko (2dcl koja smo odvojili).

Ukuhati u preostalo mlijeko da nebude grudica, možemo si pomoći mikserom # Staviti da se ohladi(može i u hladnu vodu ali moramo koji puta promješati da se nestvore grudice(i to radim mikserom).
U međuvremenu pjenasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti čokoladu.Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da krema bude pjenasta.
Na tacnu složimo kekse (ja sam slagala u svaki red 14 keksa tj.2*7 i takotri reda) premažemo keks kuhanom kavom.Od fila odvojimo par kašika zagore a ostatak podijelimo na dva dijela, jedan ostaje žit a u drugi dodamootopljenu čokoladu.




Na kekse stavimo žuti fil pa kekse pa smeđi fil pa keks.Keks svaki puta mažemo sa kuhanom kavom.Gore stavimo žuti fil koji smo odvojili i naribamo čokoladu.Stavimo u hladnjak da keks opusti i fil se stegne.Ovako ja radim ali po receptu bi trebalo još bjeljanjke izlupati na parii staviti na keks ali moja djeca to nevole pa bjeljanjke iskoristim za nešto drugo.


korisno.net

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...