PRAVA LJETNA MUSAKA LAGANA JEDNOSTAVNA A PREUKUSNA
Napokon sam se odlučila objaviti ovaj recept.. Ovo jelo obožavaju svi u mojoj obitelji, nadam se da će se i vama svidjeti!!
Sastojci
1,5 kg mahuna (zamrznutih ili svježih)
800 g mljevenog mesa
1 veći luk
1 žličica mljevene crvene paprike
1 žlica vegete
sol, biber
origano
za preljev:
3 jaja
180 ml jogurta
180 ml kiselog vrhnja
1 dl mlijeka
sol, biber
100 g naribanog sira (gauda ili neki drugi)
Priprema
1.
Mahune kratko prokuhajte u posoljenoj vodi. Ako koristite zamrznute mahune, skuhajte ih do pola, a ako koristite svježe, samo ih kratko blanširajte. Ocijedite ih i ostavite da se malo ohlade
2.
Luk sitno isjeckajte i pirjajte na ulju. Dodajte meso i također ispirjajte. Začinite sa vegetom, soli i biberom. Dodajte mljevenu papriku. Dodajte i origano ako volite.
3.
Za preljev: izmutite jaja, dodajte jogurt, kiselo vrhnje i mlijeko. Umjesto kiselog vrhnja možete koristiti i vrhnje za kuhanje. Smjesu posolite i pobiberite.
4.
Polovicu mahuna poslažite na dno vatrostalne zdjele. Prelijte ih sa 1/3 preljeva kako bi se mahune povezale i da se ne raspadaju prilikom rezanja
5.
Preko mahuna posložite meso
6.
Preko mesa posložite preostale mahune. Prelijte ih sa ostatkom preljeva i gore naribajte sir
7.
Pecite u pećnici oko 45 min na 200C (dok ne porumeni od gore)
8.
Savjet:
Meso treba biti dosta začinjeno, a mahune posoljene, jer bi u protivnom jelo na kraju moglo biti bezukusno.. naravno ne treba pretjerati sa začinima :-)
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar