NAJUKUSNIJI PRILOG: Pomfrit od tikvica! Jednostavna priprema, pogledajte…


Ovi štapići mogu biti odličan prilog uz glavno jelo, ali ih možete poslužiti i za večeru.


Sastojci

3 tikvice srednje veličine
50 g parmezana
2 jajeta
150 g prezli
3/4 kašičice soli
ulje za prženje
Priprema


Tikvice isecite uzdužno na tračice. Ulje sipajte u duboki tiganj i zagrejte na srednjoj temperaturi.

U posudi srednje veličine ulupajte blago jaja. U posebnoj posudi pomešajte parmezan, prezle i so.

Tikvice prvo umočite u jaje, pa uvaljajte u mešavinu s prezlama i pržite u zagrejanom ulju dok ne porumene, oko 3 minuta.

Ispržene tikvice stavite na papirni ubrus da se iscede, pospite po želji parmezanom i poslužite.

Izvor: stvarukusa.rs

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...