NAJUKUSNIJI PRILOG: Pomfrit od tikvica! Jednostavna priprema, pogledajte…
Ovi štapići mogu biti odličan prilog uz glavno jelo, ali ih možete poslužiti i za večeru.
Sastojci
3 tikvice srednje veličine
50 g parmezana
2 jajeta
150 g prezli
3/4 kašičice soli
ulje za prženje
Priprema
Tikvice isecite uzdužno na tračice. Ulje sipajte u duboki tiganj i zagrejte na srednjoj temperaturi.
U posudi srednje veličine ulupajte blago jaja. U posebnoj posudi pomešajte parmezan, prezle i so.
Tikvice prvo umočite u jaje, pa uvaljajte u mešavinu s prezlama i pržite u zagrejanom ulju dok ne porumene, oko 3 minuta.
Ispržene tikvice stavite na papirni ubrus da se iscede, pospite po želji parmezanom i poslužite.
Izvor: stvarukusa.rs
0 komentari:
Objavi komentar