Zapečena riža s tikvicama i sirom
Sastojci 3 osobe
325 g riže
5 žlica ulja
350 g naribanih tikvica
1 glavica luka
150 g naribanog sira (Gouda)
2 žlice kiselog vrhnja (12% m.m.)
2 žlice krem sira
1 žličica provansalskih trava
po potrebi sol, papar
3 jaja
Priprema
1.
Rižu staviti u posoljenu kipuću vodu i kuhati 8 minuta.
Ocijediti ostatak vode.
2.
Tikvice naribati i malo posoliti te pustiti da odstoje i puste vodu.
Na 2 žlice ulja izdinstati luk i ocijeđene tikvice samo 5 minuta, da omekšaju.
Rižu i pirjano povrće staviti u zdjelu s preostale 3 žlice ulja i pustiti da se malo ohlade.
3.
Vatrostalnu posudu (promjer 22cm) premazati uljem, a pećnicu zagrijati na 180°C.
U smjesu riže i povrća dodati jaja, sir, vrhnje, začine, dobro pomiješati pa staviti u vatrostalnu posudu i poravnati.
Peći oko 25 minuta dok ne postane fine zlatne boje.
Pustiti da se ohladi 10-ak minuta pa poslužiti.
Posluživanje
Poslužiti uz salatu kao samostalni obrok ili kao prilog nekom mesu.
Meni draže ovo prvo!
Dobar tek!
0 komentari:
Objavi komentar