Sastojci
3 jajeta
250 gr sitnog sira ili bilo kog koji imate
pola pakovanja kora (250gr kora)
par kasika ulja
malo tople vode ili kisele vode, otprilike 2dl ili malo vise ako bude trebalo
pola kasicice soli ako sir nije slan
Priprema
1.
Umucenim jajima dodati malo soli, tople vode, sir, ulje i sve promesati.
Ako je smesa mnogo gusta dodati jos malo vode.
2.
Podmazati tepsiju i staviti 2 kore ako su tanje na dno i redjati kore izguzvane kao za lepezu, preliti smesom.
3.
Unakrsno stavljati kore sa filom dok ne potrosimo materijal.
4.
Prekrijemo jednom korom, nauljimo je i stavimo u zagrejanu rernu da se pece na 200-220 stepeni 30 min mozda i koji minut duze, zavisi od jacine grejaca. Ja prvo ugrejem rernu na 250 pa smanjim kada stavim gibanicu u rernu.
5.
Posto ja volim jako socnu gibanicu napravim malo vise fila, i posle 15min pecenja izvadim gibanicu i isecem je na parcice zeljene velicine kako bi se u celosti ispekla.
Napomena ako nemate kiselu vodu, dodajte toplu vodu nikako vrucu, od tople ili kisele vode gibanica lepo naraste i ne treba vam prasak za pecivo koji uvek osetim kada neko doda.
Ako primetite da vam gibanica gori prekrijte je papirom za pecenje, moze i obican ako nemate u kuci, samo pazite da ne dodirnete ivice grejaca.
Ako zelite da napravite od celog pakovanja samo dodajte jos jedno jaje ako su krupna ili 2 sitnija, povecajte malo kolicinu sira i vode i eto vece gibanice. :)
6.
Prijatno :)
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar