Sastojci
Biskvit:
6 žumanjaka
300 g šećera
1 vanilin šećer
10 žlica mlake vode
prstohvat soli
200 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g oraha
6 bjelanjaka-snijeg
Preljev:
200 ml vode
2 žlice šećera
1 čep ruma
Krema:
500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
1 šlag krema vanilija
250 g maslaca
1-2 vanilin šećera
125 g šećera u prahu
1 čep ruma
Još:
tučeno slatko vrhnje
Priprema
Biskvit:
Pjenasto umutiti žumanjke, šećer i vanilin šećer. Dodati 1 po 1 žlicu mlake vode, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju lagano umiješati naizmjenično mljevene orahe i snijeg od bjelanjaka tučen sa prstohvatom soli.
Peći na 180"C oko 50 minuta.
Hladan biskvit prerezati 2 puta da se dobiju 3 kore.
Prokuhati 200 ml vode, 2 žlice šećera i 1 čep ruma i poprskati sve tri kore.
Krema:
Puding pomiješati sa vanilin šećerom i skuhati u vrelom mlijeku. Ohladiti često miješajći da se po vrhu ne stvori korica.
Umutiti šlag kremu od vanilije.
Maslac dobro izraditi pa dodati šećer u prahu i pjenasto umutiti.
Spojiti puding, kremu od vanilije i tučeni maslac i filovati tortu kroz sredinu i okolo.
Ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar