PEKARSKI KROMPIR


Pecen a socan... a tek ukusan mmmmm...


Sastojci

2kg krompira
1glavica crnog luka
2 paprike - ja sam stavila i 1/2 ljute paprike
2 paradajza ili kao sto sam ja stavila 1 solju /250ml/ mleveno paradajz od zimnice
2-3 mrkve
ulje po zelji - za przenje povrca
vode po potrebi
1 kasika vegete + list lorbera
crni papar po zelji
zaprska:
ulje
1 kasika brasna
1 kasika crvenog papra
persun po zelji- ja ga nisam stavila, neko od mojih ga nevoli


Priprema

1.
Naseckati crni luk i staviti u tavi sa uljem da se proprzi, Dodati naceckanu papriku i secenu mrkvu. Proprziti i dodati naseckani paradajz ili kao ja mleveni paradajz od zimnice. Sipamo jos malo vode i ostavimo da prokljuca.Dodamo so vegete i crni papar. Ja san stavila i pola ljute paprike da bude ukusnije i jedan list lovora.
2.
Oguljeni krompir secemo po duzini, na kriske i stavimo u tavi za pecenje. Prelijemo sa prokljucanim povrcem. po potrebi dolijemo vruce  vode ciji nivo treba biti pola prsta ispod krompira u tavi. Po zelji dodamo seckani persun.

  3.
U malom tiganju sipamo malo ulja i kasiku brasna i malo proprzimo, dodamo crveni papar i zaprsku odma sipamo u tavi. Promesamo probamo dali nam je normalno slano i stavimo pripremljenu tavu u zagrejanoj pecnici. Pecemo dok na dnu ne ostane safta u visini jednog prsta, / 1-15sm/ i krompir ne dobije lepe rumene boje.
Posluživanje

Ovaj pekarski krompir mozemo jesti samostojno kao posno jelo ili kao prilog. Ja sam ga posluzila sa dinstanim telecim mesom. Predivnog je ukusa, posebno malo pikantan kao sto sam ga ja napravila.
Izvor:  http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...