BRZA TORTA OD JAGODA KOJA SE NE PEČE: STRAWGHURT TORTA ZA 15 MINUTA
Dražesna i osvježavajuća torta koja je nastala kombinacijom dvaju recepata
Sastojci
250 g Digestive keksa
100 g maslaca
100 g badema
500 g svježeg sira
2 obična jogurta
2 slatka vrhnja
100 g šećera
20 g želatine
500 g jagoda
2 vanilin šećera
1 vrečica arome limuna
sok od pola limuna
Priprema
Biskvit:
1.
Samljeti kekse i prepržene bademe i sve skupa pomješati sa otopljenim maslacem. Utisnuti u dno kalupa od 24 cm.
Krema:
1.
Želatinu namočiti i pustiti da odstoji desetak minuta.
Posebno umutimo slatko vrhnje sa 2-3 žlice šećera a posebno sve ostale sastojke za kremu. Pomiješamo te dvije smjese i dodamo otopljenu želatinu.
Jednu trećinu jagoda smiksamo sa štapnim mikserom i pomješamo sa pola kreme tako da dobijemo kremu u boji.
Ostatak jagoda izrežemo na kriške i polovicu stavimo na biskvit, na njih ide roza krema a na nju bijela. Ostatak jagoda posložimo po vrhu torte. Ovaj zadnji korak je poželjno raditi kad se torta malo stisne.
Posluživanje
Torta bi prije posluživanja trebala odstajati par sati u hladnjaku.
Dobar tek!
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar