Paradajz punjen piletinom. Originalno i veoma ukusno!
Lagan recept faširanog paradajza može obogatiti vaš letnji jelovnik.
Paradajz punjen piletinom smatra se prilično jednostavnim i originalnim jelom. Nećete više provoditi nekoliko sati spremajući obilan obrok, ovo jelo se sprema veoma brzo.
Ovako punjen paradajz možete pripremiti kao glavno jelo ili kao predjelo.
Ako ga konzumirate kao hladni obrok ne morate da se brinete za svoju figuru, jer je u ovom slučaju niskokalorično. Na 100 gr – 90 kilokalorija.
Za pripremu ovog jela biće potrebni sledeći sastojci:
– 10 paradajza
– 300-400 gr pilećeg filea
– 150 gr tvrdog sira
– majonez (možete ga zameniti bešamel sosom)
– biber, so.
Piprema:
Za početak iseckajte file na sitne kockice 1-1,5 cm. Malo propržite na ulju, dodajte so, biber, vaše omiljene začine i nastavite da dinstate dok ne porumeni (nekih 10-ak minuta).
Paradajz punjen piletinom
Uzmite paradajz, isecite gornji deo, i polako, kafenom kašikom izvadite iz njega unutrašnjost.
Paradajz punjen piletinom
Punimo paradajz dinstanom piletinom.
Paradajz punjen piletinom
Odgore stavljamo po kašiku majoneza i posipamo izrendanim sirom.
Paradajz punjen piletinom
Stavljamo u podmazani (ili papirom za pečenje obloženi) pleh u zagrejanu rernu na 250 stepeni, na 10-15 minuta.
Čim sir porumeni, jelo je spremno.
Paradajz punjen piletinom
Prilikom serviranja možete ga ukrasiti peršunovim listom.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar