NAJMEKŠE PILEĆE GRUDI


Svi znamo koliko je pileće belo meso suvo kad se ispeče, ja prvi put pravim na ovaj način i od sada ćemi to biti i jedini način i što je najvažnije, ne prži se,već se peče u rerni. Probajte, dopašće se i vama.


Sastojci
 
  4 polovine pilećih grudi
    250 ml majoneza
    1oo g sveže izrendanog parmezana
      1 1/2 kašičica vegetinog miksa za piletinu
    pola kašičice sveže samlevenog bibera
    1 kašičica belog luka u prahu


Priprema
    1.
    Pileće grudi oprati i osušiti i ako su dva veća komada, preseći svaki komad na pola.
    Svaki komad posuti sa vegetinim miksom za piletinu i pobiberiti i ostaviti da odstoji,dok vi pripremite premaz.
    2.
    U zdelu staviti majonez dodati sveže izrendan parmezan, beli luk u prahu i sve dobro  sjediniti.

      Premazati svako parče mesa sa obe strane i staviti na pleh prekriven pek papirom.
    3.
    Peći meso u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 45 minuta.
    Poslužiti toplo sa šampinjonima u sosu od belog luka i krem sira ili šta vi već volite uz obaveznu salatu, kod nas su bile tikvice pečene u rerni.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...