RAFAELO OBLATNE


Sastojci

10 bjelanjaka
300 g šećera
300 g kokosa
150 g brašna


krema

700 ml mlijeka
70 gbrašno tip 400 (oštro)
70 g gustin
10 žumanjaka
100 g šećer
1želatina 10 g po mogucnosti zamjena agar – agar http://ljepota.net/hrana-i-recepti/sastojci/sta-je-agar-agar
100 g bijela čokolada
150gmaslaca ili ako ne želite maslac
200ml slatkog vrhnja
ribana bijela čokolada ili po želji kokos
3 listavelikih oblatni


Priprema
stavi u posudu 10 bjelanjaka i dobro izmiksaj sa šećerom, zatim lagano umješaj kuhačom suhe sastojke koje ste dobro sjedinili.

smjesu rasporedite na tri, a može i na dvije oblatne i pecite na laganoj temperaturi 15 minuta. ja sam sve tri ispekla odjednom na 160.

ispečene kore malo pritisnuti da se ne dižu. (ja sam stavila protvan)

želatinu namočite da nabubri u vodi po uputama na vrećici.za kremu odvojite jedan dio mlijeka i dobro izradite brašno, gustin, žumanjke i šećer, te u laganom mlazu uspite u kipuće mlijeko. kada se smjesa sjedini dodajte čokoladu i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.



kada je krema kuhana dodati želatinu u nju i staviti hladiti stalno lagano mješajući da se ne uhvati korica.

ja obično stavim posudu u hladnu vodu i mješam lagano 5 minuta dok se ohladi i onda se više ne stvara korica.

u skroz hladnu kremu uješati 200 ml ulupanog slatkog vrhnja, a ako ne želite vrhnje možete umjesto njega dodati 150 g maslaca.

na svaku koru naneti trećinu kreme. gotov kolač posuti ribanom čokoladom ili kokosom, a tko želi može staviti i glazuru ili čak ulupano slatko vrhnje…….. mašti na volju.

kore su ispočetka krckave kao puslice, ali nakon nekog vremena popusti i bude mekana. meni je gušt onako krckavo jesti, a vama odvolje.

htjela sam još dodati da pečenje kora prilagdite svojoj rerni……….. moja ima dosta jak grijač.

coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...