PROBALA SAM MNOGE RECEPTE ZA HAMBURGERE ALI OVAJ JE NAJBOLJI BEZ MASNOĆE I ČAROBNOG OKUSA: HAMBURGERI IZ PEĆNICE
Malo dječijih radosti,sa jednostavnim načinom pripreme i bez masnoca
Sastojci
600g mljevenog mesa
1 luk
2 češnjaka
2 žlice jogurta
1 jaje
sol,papar
1 žlica ljute paprike
2 žlice začinskog bilja
1 žlica senfa
2 žlice limunovog soka
1 žlica maslinovog ulja za premazivanje
Priprema
1.
Meso može biti goveđe,juneće,janjeće ,a može i mješano,kako vam drago.
Smiksajte kapulu,luk,2 žlice jogurta i dalmatinsko začinsko bilje ili neko drugo koje koristite,može i friško ,suho,provansalsko....
Ovu smjesu dodajte mesu zajedno sa jajem,solju ,paparom i pola žlice ljute paprike,senfom i limunovim sokom.
Neka odstoji najmanje 2 sata u hladnjaku,bilo bi najbolje preko noći
2.
Od ove smjese načinite loptice,i posložite u pleh obložen pek papirom.
Zatim rukom pritisnite i oblikujte hamburgere.
Bilo bi dobro da je meso friško,jer iz dubokog zna pustiti tekućinu ,pa mu to produljuje postupak pečenja
3.
Sada po vrhu premažite hamburgere maslinovim uljem.
Pecite na 220 stupnjeva 20 minuta
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar