Poslastica od čokolade s rižom


Sastojci


Biskvit:

6 bjelanjaka

10 dag šećera

10 dag kokosa

1 žlica brašna

1 žlica octa

Krema:

6 žutanjka

10 dag šećera

20 dag margarina

30 dag čokolade s rižom

400 ml slatkog vrhnja


Priprema

Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom.

Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.

Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade – ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)

Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...