Pita s jagodama
Za tijesto:
25 dag brašna
1 jaje
12 dag margarina
8 dag šećera
1 vanilin šećer
2 žličice praška za pecivo
Za nadjev:
5 dag piškota
50-60 dag jagoda
3 jaja
4 žlice šećera
vanilin šećer
4 žlice kiselog vrhnja
Priprema:
Od svih sastojaka umijesiti srednje tvrdo prhko tijesto koje treba valjkom razvaljati na veličinu malo veću od lima u kojem namjeravate peći pitu. Piškote staviti u vrećicu pa ih usitniti valjkom. Od jaja, vrhnja, šećera i vanilin šećera mikserom umutiti preljev. Razvaljano tijesto premjestiti na namašćen i pobrašnjen lim. Prstima uzdignuti rubove tijesta ukoliko ga niste dovoljno razvaljali.
Po njemu rasporediti mrvljene piškote a po piškotama jagode koje ste prethodno izrezali na polovice ili na manje, kako vam paše. Ako su jagode jako kisele slobodno ih zašećerite koliko želite. Preko jagoda izliti preljev pa sve skupa peći u pećnici na 180℃ oko 50 min.
Pečenu pitu ohladiti i poslužiti posipanu sa šećerom u prahu.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com
0 komentari:
Objavi komentar