Şekerpare
Sastojci:
- 250g brasna
- 75 g secera u prahu
- 150 g putera
- 1 prasak za pecivo
- 50 g sitnog griza
- 3 jaja
- 1 vanilin secer
Agda:
- 500 g secera
- 500 ml vode
- sok od 1 limuna
Priprema:
Brasno prosijati, u sredinu napraviti udubljenje i staviti secer u prahu, 125 g putera ( isjecen u snite) i prasak za pecivo.
Griz posuti po ivicama.
Dodati jaja i vanilin secer.
Sve to zajedno izmjesati u glatko tijesto , ako vam bude premehko dodajte jos malo brasna.
Formirati kuglu i ostaviti 20 min. da odstoji.
Od dobivenog tijesta praviti male kuglice velicine jedne sljive.
Pleh ili tevsiju podmazati preostalim puterom i slagati kuglice sa malim razmakom.
Ako imate mali okrugli kalupcic utisnite u sredinu kolacica da bi dobili mostru.
Peci na 180°C 20 min.
Za agdu staviti vodu, secer i 1 sok od limuna da samo kratko prokuha.
Cim kolacici budu peceni zaliti vrucom agdom i prekriti folijom.
Kad se ohlade mozete garnirati pistacijom, orahom ili ko ja posuti secerom u prahu.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar