Nebeski kolač
Sastojci:
Biskvit
-6 kom bjelanjaka
-6 žlica šećera
-4 žlice brašna
-14 žlica kokosovog brašna
Nadjev od višanja
-680 g višanja (iliti 1 tegla)
-1 paketić pudinga od vanilije
-3 žlice šećera
Krema
-2 paketića pudinga od vanilije
-4 žlice šećera
-750 ml mlijeka
-500 ml vrhnja za šlag
Čokoladna glazura
-100 g čokolade za kuhanje
-50 g maslaca (ili margarina)
Priprema:
Za biskvit dobro istući bjelanjke, zatim dodati šećer, pa postepeno, na najmanjoj frzini miksera brašno i kokos. pažljivo rasporediti po pomašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji (velika od rerne) i peći 15-20 min. na 180 stupnjeva.
Teglicu višanja ocijediti, u soku ukuhati puding i šećer, te dodati višnje, pustiti da provrije, skinuti sa vatre i preliti preko ohlađenog biskvita.
Skuhati puding od vanilije (+šećer), ohladiti i u hladno dodati prethodno umućen šlag, te premazati ohlađen kolač.
Čokoladu i maslac (margarin) polako otopiti na laganoj vatri i premazati kolač, ohladiti, rezati i uživati u čaroliji laganog i osvježavajućeg okusa
Kolač sam pravila onako, ‘iz glave’, i prvotna zamisao za kremu je bila da na pari izlupam žumanjke, ukuham 1 puding, pa onda sve zajedno pomiješam sa šlagom, ali u nedostatku vremena sam žumanjke ostavila sa strane i sve radila samo sa pudingom (žumanjci su poslužili za premazivanje slanih kiflica )
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar