Nebeski kolač


Sastojci:


Biskvit
 
-6 kom bjelanjaka
-6 žlica šećera
-4 žlice brašna
-14 žlica kokosovog brašna

Nadjev od višanja
 
-680 g višanja (iliti 1 tegla)
-1 paketić pudinga od vanilije
-3 žlice šećera


Krema
 
-2 paketića pudinga od vanilije
-4 žlice šećera
-750 ml mlijeka
-500 ml vrhnja za šlag

Čokoladna glazura
 
-100 g čokolade za kuhanje
-50 g maslaca (ili margarina)

Priprema:

Za biskvit dobro istući bjelanjke, zatim dodati šećer, pa postepeno, na najmanjoj frzini miksera brašno i kokos. pažljivo rasporediti po pomašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji (velika od rerne) i peći 15-20 min. na 180 stupnjeva.

Teglicu višanja ocijediti, u soku ukuhati puding i šećer, te dodati višnje, pustiti da provrije, skinuti sa vatre i preliti preko ohlađenog biskvita.

Skuhati puding od vanilije (+šećer), ohladiti i u hladno dodati prethodno umućen šlag, te premazati ohlađen kolač.

Čokoladu i maslac (margarin) polako otopiti na laganoj vatri i premazati kolač, ohladiti, rezati i uživati u čaroliji laganog i osvježavajućeg okusa

Kolač sam pravila onako, ‘iz glave’, i prvotna zamisao za kremu je bila da na pari izlupam žumanjke, ukuham 1 puding, pa onda sve zajedno pomiješam sa šlagom, ali u nedostatku vremena sam žumanjke ostavila sa strane i sve radila samo sa pudingom (žumanjci su poslužili za premazivanje slanih kiflica )

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...