Lasagne Extra Cheese !
Sastojci:
Za Lasagne:
2 glavice luka
1 cesnjak
4 jušne žlice maslinovog ulja
1 prsothvat soli
600g mljevene junetine
0.5l vrhnja za kuhanje
500g gouda sira
300g edamer sira
1 žuta paprika
1 crvena paprika
0.5l koncentrata rajčice
1 cajna žlica nasjeckanog peršina
1 kutija tijesta za lasagne
vegeta,papar,crvena paprika ljuta,sol
Priprema:
Prvo nasjeckani luk i cesnjak prodinstati na maslinovom ulju(posoliti da ne zagori)dok ne postanu zlatno zute boje.
Zatim na luk i cesnjak dodati 600 g mljevene junetine.Dinstati dok ne poprimi lagano smedu boju,po potrebi dodati malo vode i povremeno promjiesati.
Nakon sto se meso prodinstalo dodati 0.5 l koncentrata rajcice,1 veliku zlicu vegete,1 cajnu zlicu mljevene ljute paprike i jednu cajnu zlicu papra.Poklopiti i pustiti da se kuha oko sat,sat i pol vremena uz povremeno mjesanje i dodavanje vode ako je previse gusto.
Zadnjih pola sata dodati nasjeckanu crvenu i zutu papriku.Kuhati uz povrenemo mijesanje.
Za Lasagne:
Kada je umak gotov.U nauljenu tepsiju na dno sloziti kore za lasagne(tijesto) tako da pokrije cijelo dno.Sa strane u dvije posude naribati pola kile goude sira i edamer.
Na kore staviti par zlica umaka koji ste prethodno skuhali (umak rasporedite ovisno o tome koliko redova kora imate).
Nakon sto ste kore prekrili umakom ,posuti sa gouda sirom i edamer sirom.Gledajte da ostavite vise sira za kraj kako bi mogli staviti dovoljno na zadnju koru.
Kada ste stavili sir otvorite 0.5 l vrhnja za kuhanje i malo prelite preko svega.I tako opet ponavljate postupak (tijesto-umak-sir-vrhnje za kuhanje)
Na zadnji sloj kore rasporedite ostatak sira i prelijte ostatkom vrhnja za kuhanje.Na kraju pospite vrh sa sitno nasjeckanim peršinom.Lasagne pecite u zagrijanoj pecnici na 200 stupnjeva oko 30min (ovisi od pecnice). Kada gornji sloj poprimi zlatno -zutu boju lasagne su gotove.
To je to,dobar tek :)
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar