HRSKAVI POMFRIT IZ PEĆNICE


Još jedna zdravija verzija jednog od najpoznatijih jela.Napolju hrskavi unutra mekani.

Sastojci


3 kašike ulja
2 kaškice soli
krompir
1 kaškica crvene paprike


Priprema


1.
Krompir oguliti ocistiti i narezati po želji.pošto sam htjela postići neku vrstu pomfrita,sjekla sam ih na ploške po dužini,te ih opet po dužini na duguljaste komade.potopiti ih pod toplu vodu da odostoje 20 minuta.Ocjedite i osušite,pospite sa jednom kašikom ulja i rukama izmješajte da obložite uljem.
2.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje(manje pranja suđa!)pouljite sa dvije kašike ulja,razmažite te pospite podlogu sa tri kašikice soli.

krompir poredajte po tepsiji i pospite sa jednom kapškicom soli i  jednom kaškicom crvene paprike.Pokrijte sa komadom folije i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 5 minuta.Pećnica treba biti zagrijana na 250 C.Nakon 5 minuta skinite foliju i ostavite da se peće.
3.
Nakon 20tak minuta izvadite i malo promješajte da bi okrenuli stranu,pecite još 15ak minuta ili po potrebi.
4.
Pospite sa peršunom po želji i poslužite.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...