FINA SALATA A MOŽE I KAO LAGANI OBROK BAŠ ZA OVE TOPLE DANE


Sastojci


200 gr kikirikija, ispečenog
450 gr Kukuruza šećerca Podravka
3 jaja, skuvana
2 dl kisele pavlake
oko 100 gr majoneza
malo soli i bibera


Priprema

1.
Kikiriki ispeći, pa kad se ohladi oljuštiti ljuske. Sitno ga iseckati. (Ja ga stavim u duplu kesu, vežem čvor, pa nekoliko puta pređem oklagijom, da se zdrobi).
Kukuruz skuvati, pa ohladiti (ako koristite skuvan, iz konzerve, ovaj deo se preskače). Jaja sitno iseckati.


  2.
Sve sastojke promešati, dodati pavlaku, majonez i začine, ukrasiti, i dobro rashladiti pre serviranja.
3.
Salatu je najbolje napraviti sat-dva pre služenja, da bi kikiriki ostao krckav.

Izvor;  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...