Mirisna griz pita
Sa filom za ovu pitu mogu se praviti razne kombinacije sa sezonskim ili smrznutim voćem.
Probala sam ovog puta da je pripremim *praznu*, bila je ukusna i prelepa, predlažem da probate, jednostavno je, brzo i jeftino
Potrebno vam je
4 komada jaja
300 grama šećera
1, 5 dl ulja
2 dl jogurta ili kiselog mleka
200 grama griza
rendana kora od 1/2 limuna
1 prašak za pecivo
1/2 kg kora za pitu
Za preliv
300 grama šečera
4 dl. vode
sok od jednog limuna
Kore podelite na tri dela po 4 kore
Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt, ulje i rendanu koru od 1/2 limuna. Kada se šećer otopi dodajte griz pomešan sa praškom za pecivoi sve sjedinite.
Fil podelite kašikom na tri jednaka dela
Uzmite jednu koru i premažite filom, ponavljajte tako sa sve četiri kore. Ja sam koristila domaće kore, pečene na smederevcu, odlične su, malo punije i prelepog ukusa. Pravi ih moja rodjaka.
utrošite fil koji ste pripremili za prvi deo kora. Lagano umotajte rolat od filovanih kora i stavite u pleh u kome ćete peći pitu
Tako uradite i sa preostalim korama i filom. Dobićete tri rolata, Ostavite malo fila da premažete zavijene rolate. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite pitu dvadesetak minuta.
Dok se pita peče, skuvajte sirup od potrebnih sastojaka, potrebno je da vri desetak minuta.Ohladite sirup i vrelu pitu prelijte hladnim sirupom. Pitu možete izbockati čačkalicom da bi bolje upila sirup.
Ohladite, secite na željene komade i sladite se
recepti.com
0 komentari:
Objavi komentar