KONAK PILETINA
Kad ugledam neki recept s piletinom, ja odmah moram da ga isprobam :) Ovaj sam pronasla u jednom mesecnom casopisu, imala sve u kuci, i rucali smo bas gurmanski :)
Sastojci
500 g pileceg belog mesa
200 g suvog vrata
100 g slanine
200 g kackavalja
1
jaje
200 ml kisele pavlake
po potrebi ulje, senf
po ukusu suvi biljni zacin
Priprema
1.
Belo meso iseci na tanke snicle, posuti ih zacinom i premazati senfom.
2.
Slaninu iseci na kockice, suvi vrat na listove a isto i kackavalj.
3.
Podmazati vatrostalnu posudu, staviti po dnu snicle, preko poredjati listove suvog vrata.
Preko pobacati slaninu, polovinu pavlake dobro razmazati i sloziti listove kackavalja.
4.
Posebno umutiti jaje i drugu polovinu pavlake i preliti preko kackavalja.
5.
Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni do rumene boje.
Posluživanje
Posluziti uz salatu po zelji.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar