JEDNOSTAVNO, A VRHUNSKOG OKUSA: Ferrero Rocher – torta koja se ne peče
Sastojci:
Za podlogu:
● 400 g petit ili sličnih keksa
● 125 g maslaca, rastopljenog
Krema:
● 300 ml vrhnja za šlag
● 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
● 500 g punomasnog sira, na sobnoj temperaturi
● 1/2 šalice šećera u prahu za glazuru
● 5 kuglica Ferrero Rocher, narezati na komadiće
Glazura:
● 4 žlice Nutelle
● sjeckani lješnjaci
● kuglice Ferrero Rocher za ukras
Priprema:
Usitnjene kekse ubacite u blender pa dobro izmiksajte. Zatim dodajte otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte i utisnite u okrugli kalup. Stavite u hladnjak dok radite ostalo. Vrhnje i vaniliju istucite u zdjeli, a zatim po malo dodajte sir i šećer u prahu. Na samom kraju ubacite komadiće čokolade te još jednom lagano promiješajte.
Sada dobivenu kremu žlicom raspodijelite po kalupu, stavite preko foliju i ostavite odstoji minimalno šest sati u hladnjaku. Najbolje bi bilo da odstoji preko noći.
Nakon toga u tavi otopite Nutellu. Pustite je da se malo ohladi pa prelijte po torti. Dodajte sjeckane lješnjake i ukrasite s nekoliko kuglica Ferrero Rocher. Ostavite sat vremena u hladnjaku pa servirajte.
tportal.hr
0 komentari:
Objavi komentar