JEDNOSTANI KOLAČ KOJI ME ODUŠEVIO: DVOSTRUKA NAPAST
Moji klinci obozavaju ovaj desert , a ova predivna kombinacija im omogucava da istovremenu uzivaju u svojim najdrazim desertma . Jednom rijecju savrseno .
Sastojci
Podloga
180 g biskvitnih mrvica
5 zlica otopljenog maslaca
120 g mini cokoladnih kapljica ili sino nasjeckane cokolade
Tijesto za kuglice
5 zlica maslaca sobne temperature
60 g smedjeg secera
3 zlice secera
prstohvat soli
1 vanilija
90 g brasna
180 g min cokoladnih kapljica ili nasjeckane cokolade
Nadjev od sira
300 g krem sira
50 g secera
1 jaje
1 vanilija
Dorada
60 g tamne cokolade
1-2 zlice masla
Priprema
1.
Dublji pekac 23×23 cm oblozi papirom za pecenje . Pecnicu ugrij na 160 stupnjeva . Najprije napravi podlogu tako sto ces u zdjeli za mijesanje dobro izmijesati mrvice sa maslacom , te na kraju umijesati cokoladne kapljice . Dobivenu masu utisni u dno i stranice pripremljenog pekaca . Peci 6 min , pa ostavi da se ohladi .
2.
U medjuvremenu napravi tijesto za kuglice tako sto ces maslac , oba secera , sol i vaniliju pjenasto umutiti mikserom . Smjesi dodaj brasno i dobro izmijesaj , pa na kraju spatulom umijesaj cokoladne kapljice . Dobiveno tijesto podijeli na 25 jednakih komada i uvaljaj u kuglice . Kuglice spremi u zamrzivac do upotrebe .
3.
Za nadjev od sira najprije izmijesaj si sa secerom , pa dodaj izmuceno jaje i vaniliju i mijesaj samo dok se sve ne poveze . Ovaj sirni nadjev prelij preko ohladjene podloge . Po nadjevu od sira poslazi kuglice tijesta u pet redova po pet kuglica u redu .
4.
Peci kolac 30-40 min dok lijepo ne porumeni po rubovima i kada zatrses posudom centar kolaca treba drhtati . Izvadi kolac iz peci i pusti neka se potpuno ohladi .
5.
Cokoladu i maslac otopi na pari . Prebaci cokoladu u vrecicu i cijelu povrsinu hladnog kolaca isaraj otopljenom cokoladom . Sve stavi nekoliko sati u hladnjak da se dobro rashladi i cokolada stisne . Ja sam ostavila preko noci .
6.
Rashladjeni kolac izvadi iz pekaca i narezi na kocke , tako da svaka kuglica tijesta bude u sredini kocke . Serviraj sa salicom kave , tako su najbolje .
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar