BRZI SLADOLED - za 15 minuta gotovo ! Morate probati !


Sladoled bez jaja, brzo se sprema a ukus mu je odličan :)


Sastojci

500 ml slatke mlečne pavlake
100 g šećera u prahu
200 ml kisele pavlake s 20% mm
200 g mlečne čokolade

Priprema

1.Pavlaku dobro rashladiti u frižideru, istresti sadržaj u duboku posudu za mućenje i mikserom umutiti do čvrstog šlaga. Dodati šečer i kiselu pavlaku i samo kratko umutiti da se sve sjedini, a da vam šlag ostane čvrst.

Preteranim mućenjem možete dobiti buter!

Čokoladu otopiti na pari, malo prohladiti i sjediniti sa šlagom.

Sladoled razliti u dublju širu posudu i staviti u zamrzivač. Povremeno promešati da se lepo zaledi celom površinom.


2.Od ove smese možete praviti sladoled po želji: voćni, rum, lešnik, vanila i dr.

Kod nas je čokoladni jer ga najviše volimo.

3.Koristila sam Imlekovu kravica pavlaku koja je bez šećera i zato sam stavila 100 g šećera u prahu.

Ako je vaša pavlaka zasladjena, nakon dodatka kisele pavlake probajte umućenu pavlaku i po želji došećerite.


Posluživanje

Poslužiti sladoled u kornetu ili posudi i uživati :)
www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...