Savršeni čokoladni kolačići od samo tri sastojka


Gosti vam neplanirano dolaze na večeru i trebate smisliti brzinski desert ili vam se jednostavno jede nešto slatko, a ne želite u kuhinji provesti više od deset minuta?


 Za te situacije svakako sačuvajte ovaj jednostavni recept za slasne domaće čokoladne kolačiće koji ne zahtjeva baš nikakvo posebno umijeće u kuhinji, a svojim okusom mogu parirati nekim od najfinijih slastica koje ponekad iziskuju i višesatnu pripremu.

Sastojci:

150 gr mliječne čokolade,
150 gr bijele čokolade,
250 gr kikiriki maslaca


Priprema:

Na pari ili laganoj vatri otopite mliječnu čokoladu i kikiriki maslac, pomiješajte sastojke te ih ulijte u pleh obložen papirom za pečenje.

Zatim otopite bijelu čokoladu te je izlijte povrh smjese mliječne čokolade i kikirikija. Vrhom drvene kuhače izmiješajte obje smjese na način da dobijete zanimljivi uzorak smeđe i svijetle čokolade.

Ohladite oko pola sata na sobnoj temperaturi te premjestite u frižider dok se smjesa ne stvrdne dovoljno da se može rezati na komade.

Za potpune amatere koji nisu sigurni niti kako otopiti čokoladu, za svaki slučaj donosimo i video s YouTube kanala Nicko’s Kitchen u kojem možete vidjeti sve korake pripreme.



Izvor: Slobodna Dalmacija

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...