Cherry in Love


Sastojci

200 g prah šećera
250 g putera ili margarina
120 g čokolade za kuhanje
400 g višanja
400 g mljevene plazme (ili nekog drugog keksa)
oko 400 g čajnih kolutića
i još: šlag ili slatko vrhnje, čokolada...


Priprema
1.
Pjenasto umutiti puter ili margarin, omekšao na sobnoj temperaturi i šećer u prahu. Dodati otopljenu čokoladu, pa izmiksati. Ukoliko koristite svježe višnje, kratko ih prokuhajte sa malo šećera (ili koristite višnje iz kompota)! Dodati i višnje (nemojte ih cijediti)!

2.
U smjesu dodati mljeveni keks i polovinu čajnih kolutića, koje izlomite. Sve sjedititi. U kalup stavite prozirnu foliju, pa poredajte čajne kolutiće (kratko potopljene u kompot od višanja). Preko sipajte smjesu sa višnjama. Preko rasporedite preostale čajne kolutiće. Ovaj dio možete i izostaviti.

3.
Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne! Izručiti na tacnu...

4.
...premazati umućenim šlagom! Preko naribati čokoladu. Rezati na parčad!


www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...