Čoko-voćna torta


Sastojci:

700 g jagoda
3 kašike šećera
Za kore:
8 jaja
200 g šećera
4 kašike brašna
40 g kakaoa
1 prašak za pecivo
Fil I i II:
1 l slatke pavlake
200 g čokolade


Priprema:

Kore:

1. Ulupati belanca sa 100 g šećera u čvrst šam.

2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom, a zatim umešati šam od belanaca i brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo.

3. Sve polako sjediniti varjačom. Od pripremljene smese ispeći 4 kore u zagrejanoj rerni na 180ºC.

Fil:

1. Čokoladu rastopiti na umerenoj temperaturi, dodati slatku pavlaku i lepo sjediniti mešajući. Odložiti u frižider da se ohladi. (Fil I)

2. Posebno ulupati preostalu slatku pavlaku. (Fil II)

Finalni postupak:

1. Jagode oprati, očistiti ih, pa ih iseći na kolutove. Posuti ih sa 3 kašike šećera i ostaviti u cetki da se ocede i upiju šećer.


2. Filovati tortu na sledeći način: kora, fil I, fil II, jagode, kora, fil I, fil II, jagode.

3. Završiti trećom korom i preliti glazurom od čokolade. Ukrasiti po želji.

http://www.lepotaizdravlje.rs/

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...