“SVE PO 2” – TURSIJA! NEMA NIKAKVIH KONZERVANSA. DA DA BEZ KONZERVANSA!


Jos jedan recept za lak nacin ukiseljenja povrca. Povrce koje je potrebno su: paradajez, paprika, karfiol, sargarepa i krastavci. Recept se tako naziva jer za ovo je potrebno po 2 kg od gore navedenih povrca. Presol je od vode i morske soli


SASTOJCI

Potrebno je:

2 kg paradajza (moze zeleni, roze ili crveni)
2 kg paprike
2 kg karfiola
  2 kg sargarepe
2 kg krastavca
Za presol potrebno je:
malo vise nego po ukusu soli
koliko stane u punoj posudi s povrcem vode


PRIPREMA
1.
Sve povrce oprati. Papriku nozem malo isjeci pri samom vrhu. Paradajez izbosti viljuskom na 2-3 mjesta. Krajeve krastavca iseci. Karfiol podeliti na krupnije cvjetice. Sargarepu oljustiti i krajeve malo isjeci.
2.
U posudu staviti vecu najlon vrecu, tako da krajevi malo izlaze is posude.
3.
Poredjati redom jedan red krastavca, sargarepe, paprike, paradajeza i karfiola.
4.
Ponoviti redjanjem dok ne potrosite sve povrce.
5.

  Posudu napuniti vodom. Vodu prosuti u drugu posudu i dodati morsku so tako da presol bude malo slaniji nego po ukusu. Dobro pomesati da se sol istopi. Nije neophodno da se presol kuva.
6.
Presol prosuti u posudu napunjenu povrcem. Prilikom ukiseljenja povrce ce primiti visak soli od presola.
7.
Prvo povezati kesu pa onda poklopiti posudu poklopcem.
8.
Odloziti u hladnom da se ukiseli.
http://www.coolinarika.com/

1 komentar: Leave Your Comments

  1. Playtech-New Jersey: Gaming & Casinos, Launch Dates
    “Today's 과천 출장샵 Gaming 안동 출장안마 Control Authority approved 전라남도 출장안마 Playtech-New 진주 출장안마 Jersey,” said CEO Jeff Kim. 고양 출장안마 “We are excited to launch

    OdgovoriIzbriši

More

Translate

Pronađite recept ...