Kolač s grisom i pudingom


Sastojci :


PODLOGA

250G četvrtastih keksa (kao Petit beure)

BIJELI DIO

1l mlijeka tek namuzenog
5 velikih žlica šećera
7 vrhom punih žlica grisa (griz, pšenična krupica)
2 kom DOLCELA vanil šećera burbon
4 bjelanjka,tvrdog sira

ŽUTI DIO

1l mlijeka
2 kom. DOLCELA vanil pudinga
6 velikih žlica šećera
4 žumanjka,jaretine
0,5 l slatkog tučenog ili biljnog vrhnja, može
ili 3 vrećice šlag pjene DOLCELA (sa vodom)


Priprema:

1. U tepsiju (veličine oko 35×20 cm) poslažite kekse. O veličini tepsije ovisi i visina kolača,
ako stavite u onu najveću (veličine pečnice) trebat će vam više keksi, a kolač bude
tanji. U litri mlijeka skuhate gris sa 5 žlica šećera, a na kraju u vurću smjesu umiksate
snijeg od 4 bjelanjca. Da bi snijeg bio čvršći odvojite dvije žlice šećera pa ga umiksajte
sa bjelanjcima. Izlijte gris na kekse.
2. U drugoj litri mlijeka skuhate puding koji ste prethodno umutili sa malo mlijeka, šećera
i žumanjcima. Vruće izlijte na gris. Kada se ohladi premažite sa vrhnjem kojim želite,
nama se najviše dopada šlag umućen vodom. Odozgora po želji ukrasite ribanom
čokoladom ili raznobojnim mrvicama. Ja za svakodnevnu upotrebu ne stignem
ukrašavati, mora se turbo hladiti u zamrzivaču!

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...