POHANE MLADE TIKVICE
sezona je tikvica
Sastojci
tikvice
sol, brašno
ulje za prženje
smjesa za pohanje: jaje, brašno, mlijeko, voda, sol
Priprema
Tikvicu-mladu operite izvana, odrežite krajnje dijelove i narežite na krugove. Svaku lagano posolite i složite u duboki tanjur ili tacnu s uzdignutim rubom jer će tikvice početi puštati vodu.
Pripremite smjesu za pohanje od jaja, brašna, soli, mlijeka i vode(malo gušća nego za palačinke).
Koturić tikvice uvaljajte u brašno te uronite u smjesu za pohanje te ispecite na vrućem ulju sa obje strane.
Kad vam se žuri, a koturića puno onda može i na dvije tavice! ;)
Posluživanje
molim da pričekate dok se malo ohlade jer bi moglo biti poprženih jezika!
Izvor: http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar