Junetina na mađarski
Sastojci:
-70 dag junećih odrezaka
-10 dag suhe slanine
-1/2 kg kapule (crveni luk)
-4-5 čena češnjaka
-2 žličice mljevene crvene slatke paprike
-1/2 žličice mljevene crvene ljute paprike
-malo čilija i peprencinija
-limunova korica
-1/2 zelene paprike na sitno narezana
-1-2 paradajza ili pelati iz konterve ili
-2 žlice koncentrata paradajza iz tube
-2 dcl bijelog vina
-1 govedska Podravka kocka
-malo natur vegete
-malo maslaca i maslinova ulja
-papra malo i soli skoro da i ne treba ali probajte da li je treba
-peršina i celera lišče
-lovorov list
-ako se nema paprike dodam 1 žlicu ajvara
Priprema:
Odreske potućem u vrećici da ne oštetim vlakna. posolim mrvicu i na maslacu prepržim cca 5 min sa svake strane s jedne malo pobrašnim i sa tom stranom ih prvo prepečem.
Sitno narezanu slaninu jako sitno prepržim isto
Stavim odreske i preprženu slaninu sa strane i dodam malo 1 žlicu još maslinova ulja, Kapulu (luk crveni) 3 veće ili cca 1/2 kg narežem na listiće ili sitno skosam nožem i stavim da se dinsta (posolim i malo šečera) i spane i smanjim vatru… i to radim u u široj padeli.m mesom.
Vratiti meso u posudu (padelu širu), dodati protisnuti češnjak i 2 žličice crvene mljevene slatke paprike.
Promiješajte i kratko prokuhajte.
Zatim dodajte zelenu papriku narezanu na sitne kockice, 2 žlice koncentrata rajčice , usitnjeni paradajz svježi ili pelate iz konzerve, 2-3 dcl goveđe juhe koju ste prethodno pripremili od kocke za juhu i lovorov list, vegetu natur vino i sve ostale gore navedene sastojke
Ako je potrbno doliti i malo vode jer tijekom kuhanja se pokuha a ako je rijetko zgusniti sa malo dinkel brašna ili krušnim mrvicama.
Kad zakuha smanjite vatru i kuhajte pokriveno dok meso skroz ne omekša (cca 1h i 30 min).
Povremeno promiješajte, te dosolite ako treba i popaprite po ukusu.
Prije posluživanja pospite sjeckanim peršunovim lišćem.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar