HRSKAVE TIKVICE IZ PEĆNICE NA LAK I JEDNOSTAVAN NAČIN


Ja i moj muz obozavamo tikivce ali djeca ih bas nisu neki ljubitelji.Zbog toga uvijek pokusavam da ih nekako zamaskiram da bi ih pojeli.Pokusaj se definitivno isplatio ovaj put ,kazu mi ko kaze da mi ne volimo tikvice


Sastojci

    6 tikvica
    2 male kasike soli
    Za pohovanje
    4 bjelanceta
    2 kasike vode

      1.5 solja brasna (solja 250 ml)
    1 mala kasika bijelog luka u prahu
    1/4 male kasike bibera
    1/4 male kasike soli
    1/2 solje parmezan sira
    2 solje krusnih mrvica(ja sam koristila JapanskePanko mrvice)
    10 tak kasika ulja


Priprema
   
     Tikvice oguliti,presjeci na pola i svaku polovinu presjecu uzduz na 3 dijela.
    Staviti u cjediljku,posoliti i ostaviti da odstoji i cijedi se oko pola sata.
    Nakon pola sata oprati tikvice i ocijediti ih od viska vode
    2.

      Vecu tepsiju obilato premazati uljem i staviti na stranu.
    3    Tikvice prvo uvaljati u mjesavinu brasna,parmezana i zacina,pa u umucena bjelanca u koja ste dodali 2 kasike vode i na kraju u krusne mrvice.
    4.
    Tikvice poredati u tepsiju,poprskati ostatkom ulja  i peci na 210 stepeni 35 minuta ili dok fino ne porumene.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...