Najbolja baklava na internetu
Stvarno, ove godine sam jela najbolju baklavu ikada. I to, na svojoj slavi.
Opšte oduševljenje svih gostiju… potpuno je zasenila sva prethodna jela i pića.
Samo se o baklavi pričalo. Jednoglasno odlučeno, ne treba da ima suvo grožđe.
A recept?
Ništa od starih tajni bakine kuhinje. Recept za baklavu mama našla…
na internetu.
Isto i za slavski kolač. Nikad nije bio lepši.
Jasno je, internet je ušao u kuhinje domaćica. A šta sve za pripremu slave možete da kupite na Kupindu, pisali smo prošle godine, pa pogledajte ovde.
Meni su omiljene torbica za vino i torba za slavski kolač.
Da biste imali više vremena za pripremu slave, sve što možete kupite na Kupindu – sve za kolače, za serviranje stola (čaše, servisi, escajg), za pripremanje hrane.
Ali vratimo se na baklavu. Evo recepta za gore pomenutu:
Potrebno:
800 g kora,
600 g oraha
2 dl ulja
600 g šećera
8 dl vode
nekoliko kriški limunda
Slaže se: po tri kore namazane uljem, pa šećer i orasi, poslednje dve takođe namazati uljem. Iseći na romboide i peći.
Sirup: u 8 dl vode istopiti 600 g šećera, dodati limund, kuvati 10ak minuta ili više dok ne postane gust sirup.
Vruća baklava preliva se hladnom vodom, a hladna vrućom, da se poslednji sloj kora ne bi izvitoperio.
Pišite nam kako vi spremate slavu i koliko su vam za to potrebni računar i mreža?
Da li i vi skidate recepte sa interneta?
Evo prilike da ih razmenimo, pa da vidimo čija je najbolja baklava!
http://blog.limundograd.com/
0 komentari:
Objavi komentar