Medeno srce
Moji ih obožavaju! Rijetko kada nam ostane i za drugi dan, preukusni su i mekani, okus je fenomenalan.
Sastojci:
Biskvit:
- 2 jaja
- 2 čaše (od jogurta) šećera
- 1 čaša ulja
- 2 čaše jogurta
- 1/2 čaše kakaoa
- 3 čaše brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica cimeta
- pola vrećice začina za medenjake KOTANY
- pekmez (po vašem izboru)
Glazura:
- 150 g čokolade
- 6 žlica ulja
Priprema:
Umutiti 2 jaja sa šećerom, dodati ulje, jogurt, kakao, brašno, začin za medenjake, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Polovinu biskvita staviti u pleh za pečenje veličine 25x35 cm koji je obložen papirom za pečenje. Peći dok se malo ne napravi korica, zatim izvaditi iz pečnice i premazati s pekmezom, preko toga staviti drugu polovinu biskvita i sve skupa ispeći do kraja na 170°C oko 30-ak minuta.
Topao kolač premazati s pekmezom i staviti glazuru od čokolade.
Posluživanje:
Sva mjera vam ide od čašice jogurta. Također pekmez stavite onaj koji volite, ja sam koristila mješani.
Poslužiti ohlađeno!
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar