HLADNA LJETNA MUSAKA OD TIKVICA, BEZ MESA


 Idealna za ove vrele dana. Brzo, jednostavno, a ukus fantastičan.


Sastojci

1kg tikvica
1.čaša kisele pavlake
4kom. jaja
so
   malo brašna
malo ulja


Priprema

1.
Tikvice iseći kao za pohovanje/ uzduž ili na kolutove/malo posoliti i ostaviti da puste svoj sok.

2.
Sok  baciti, a tikvice uvaljati u brašno sa obe strane.
3.
Jaja viljuškom razmutiti, dodati pavlaku, so i ujednačiti smesu.

  4.
Sada nauljiti vatrostalnu posudu, pa poredjati jedan red pobrašnjavljenih tikvica. Premazati tikvice smesom od jaja i pavlake i tako redom. Poslednji red treba da bude premaz od pavlake i jaja.
5.
Poklopiti i peći na 200 stepeni, 30 minuta.
Posluživanje

Sada mi na ovoj vrelini, najviše prija hladna sa hladnom salatom.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Translate

Pronađite recept ...