KREMASTI ZALAZAK SUNCA
Izuzetno osvježavajući kolač...
POTREBNO:
Za biskvit:
• 5 jaja
• 5 žlica šećera
• 1 žlica kakaa
• 100 g čokolade za kuhanje
• 1 dl ulja
• 1 prašak za pecivo
• 150 ml čokoladnog mlijeka za preljev biskvita
Za bijelu kremu:
• 500 g bijelog kravljeg sira
• 180 g margarina
• 200 g šećera u prahu
Za žutu kremu:
• 700 ml soka od naranče
• 2 pudinga od vanilije
• 4 žlice šećera
PRIPREMA:
1. Za biskvit odvojiti žumanjca od bjelanjaka. Miksati žumanjca sa šećerom, dodati ulje i otopljenu čokoladu. Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti u lim premazan maslacem i posipan brašnom, poravnati i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC 25 minuta. Još vrući biskivt preliti čokoladnim mlijekom. Ohladiti.
2. Za bijelu kremu izraditi margarin sa šećerom u prahu kako bi dobili podatnu kremu. Sir dobro izraditi mikserom kako bi se postigla nježna i glatka struktura bez grudica pa ga umiješati u smjesu od margarina i šećera.
3. Za žutu kremu pomiješati prah za puding sa šećerom i jednim dijelom soka. Ostatak soka zakuhati pa u njega ukuhati puding. Kuahni puding ohladiti uz neprestano miješanje.
4. Biskvit premazati prvo bijelom kremom, preko nje nanijeti žutu kremu. Poravnati i pustiti da se sve skupa dobro ohladi. Rezati na kocke i poslužiti sa slatkim vrhnjem.
Dobar tek!
recipeci.com
0 komentari:
Objavi komentar