Jafa pingvin torta
Sastojci
Jaffa kolač – biskvit
5jaja 8 žlicašećera 8 žlicabrašna 4 i pol žliceulja 4 žlicevode 1/2praška za pecivo 1 žlicakakaa
krema
0.75 lmlijeka 7 žlicagustina 3 i pol žliceglatkog brašna 200 gšećera u prahu 250 gmargarina za kreme 1vanilin šećer 2 rebračokolade
Kinder pingvin – biskvit
4 jaja – odvojiti 4 žlicešećera 4 žliceglatkog brašna 1prašak za pecivo 4 žlicetople vode 1 žlicakakaa
Krema – za kinder
6 dclslatkog vrhnja 1želatina u prahu
Glazura – za jaffu
100 gčokolade za kuhanje 3 žliceulja
Premaz – za kinder
20 dagčokolade 2-3 kapiulja 1/4margarina 1dlvode
Priprema
Biskvit za jaffu napraviti od navedenih sastojaka, razdjeliti na pola i u jedan dio staviti kakao i ispeći ih zasebno u plehu 35×25 na 180 C. Svaki dio kad se ispeče politi sa vrućim mlikom.
Kremu pravite tako da skuhate brašno i gustin u mliku ( ja mišam sa mikserom da ne bude grudica), ostavite da se ohladi i dodajte šećer, margarin i vanilin š.
Kremu podilite na pola i u jedan dio stavite čokoladu (otopite je u vrećici u vrućoj vodi i samo je posli istisnete).
4
Slaganje: 1.tamni biskvit, 2.bila krema, 3.jaffa keks čokoladom prema doli(umočen u topli juice sok), 4.tamna krema, 5.svijetli biskvit, 6. premazati sa marmeladom od marelice i preliti s čokoladom.
Pustiti da se malo ohladi i zalijepiti koru od biskvita kinder pingvina.( Biskvit smo ispekli tako da smo sve smiješali i podilili na dva dila i ispekli na velikom limu na papiru za pečenje.)
Na zalipljeni biskvit staviti šlag sa želatinom koju smo pripremili prema uputama.
Rastopiti premaz i pustiti da se ohladi i staviti drugi dio šlaga i zalijepiti drugi biskvit.
Rubove premazati sa osalom kremom i šlagom.
Ukrasiti je po želji sa šlagom ili s nečim drugim.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar